Skocz do zawartości
Pomóżmy Panu Grzegorzowi odbudować dom po tragicznej powodzi! ×

VAT i wynik negatywny

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Panowie takie szybkie pytanko. Pojazd z 2 rzędami foteli chce koniecznie zaświadczenie z badania i nie interesuje go wynik - papier ma zawieźć księgowej.

Pytanie brzmi: Wykreślacie pozycje 1 i 2 na zaświadczeniu i w punkcie 2 wpisujecie Pojazd nie spełnia art. 86a ust. itd, czy wykreślacie pozycję 1 jako wynik negatywny i w punkcie 2 dalej regułkę?

• Odpowiedzi 62
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

• Marek1

8

• JANUSZ60

6

• IVVO

6

• DARIO64

4

Top Posters In This Topic

Napisano

wykreślamy pozycję 1 jako wynik negatywny i w punkcie 2 zaznaczmy że nie spełnia wymagań dla VAT

Napisano

no właśnie biłem się z myślami, bo jak spełnia to wykreślamy obie pozycje - tak przynajmniej pisze w objaśnieniach do zaświadczenia

i tak sobie wieczorem przeglądam tabelki w 996 a tam - :shock: że jak nie spełnia to krzyżyk na negacie

[ Dodano: 03-04-2014, 23:27 ]

oczywiscie jesli chodzi o sprawdzenie warunków dodatkowych VAT

Napisano

Ano tak ale ja przeszukiwałem w dziale VAT więc jak pisałem na szybko nie rzuciło mi się w oczy.

A koledzy już pisali takie wyniki negatywne? Mój zmiennik właśnie miał takową przyjemność dzisiaj pisać do vw transportera. A u mnie zagonił się "Panocek" z Audi Q5 bodajże: - bez kraty, na 5 miejsc, chyba tydzień temu kupiony, wczoraj wybrany a dzisiaj księgowa go wysłała na badanie :evil:

[ Dodano: 03-04-2014, 23:54 ]

Dzięki kolego za link ale widzę że chwile mi zajmie czytanie 51 stron postu więć do jutra :)

Napisano
bo jak spełnia to wykreślamy obie pozycje - tak przynajmniej pisze w objaśnieniach do zaświadczenia

Tak z ciekawości - w którym miejscu???

"Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs

Napisano
no właśnie biłem się z myślami, bo jak spełnia to wykreślamy obie pozycje - tak przynajmniej pisze w objaśnieniach do zaświadczenia

...ale wiesz, że od stycznia zmieniły się przepisy ?

Napisano

4) Pozycje 1, 2 po przeprowadzeniu badania technicznego pojazdu wypełnia się przez wyraźne skreślenie treści niemającej w danym

przypadku zastosowania. W przypadku potwierdzenia przeprowadzenia czynności innych niż badanie techniczne pojazdu pozycje 1

i 2 skreśla się i wypełnia się pkt 2 na drugiej stronie zaświadczenia.

:evil:
Napisano
i wypełnia się pkt 2 na drugiej stronie zaświadczenia.

czyli poj. odpowiada dodatkowym warunkom tech. przewidzianym dla; Vat

Napisano

A tak dla przypomnienie - ogólnie przyjęte jest, że wykreślamy 1 i 2 przy identyfikacji - czyżby przy VAT też - czy zależy to od wyniku VAT

Napisano
A tak dla przypomnienie

Każde badanie (czyli okresowe,dodatkowe,zgodności) kończy się wynikiem P lub N.

Badanie VAT jest badaniem dodatkowym. :)

Napisano

Inna czynność niż badanie to jest nabicie TZ lub nr. i wykreślamy 1 i 2 wg.mnie.

Napisano
Badanie VAT jest badaniem dodatkowym.

Źle "zinterpretowałem" twój wcześniejszy post o 1 i 2 - już myślałem, ze cos wykombinowali

Napisano
;)
Inna czynność niż badanie to jest nabicie TZ lub nr. i wykreślamy 1 i 2 wg.mnie.
Napisano
Każde badanie (czyli okresowe,dodatkowe,zgodności) kończy się wynikiem P lub N.

Bardzo się zdziwisz, gdy Ci powiem, iż nie wszędzie jeszcze tak jest ???

Napisano

Ja skreślam obie pozycje. Wynik bez oceny i w uwagach p. 2 określam:odpowiada lub nie odpowiada dodatkowym warunkom.

Napisano
Ja skreślam obie pozycje. Wynik bez oceny

Zapoznaj się jeszcze raz z legendą pod wzorem zaświadczenia.

Napisano
Ja skreślam obie pozycje
Źle robisz. Ja mam wpisaną uwagę po kontroli TDT.(choć to było na początku roku) :(
Napisano
Ja skreślam obie pozycje. Wynik bez oceny i w uwagach p. 2 określam:odpowiada lub nie odpowiada dodatkowym warunkom

Kolego, żle robisz - przy dodatkowym P lub N - a jest to badanie dodatkowe - przeczytaj post do początku. TDT też u mnie to sprawdzał i pytał jak to robię

Napisano

No to wreszcie mamy organ interpretujący - od kuchni bez odpowiedzialności, wytyczne bez wytycznych, interpretacje bez interpretacji, a kontrolujący ma zawsze racje bo jak nie to :nook

Ach zapomniałem diagnostom to lotto, aby tylko przejść kontrole i dalej łupać pieczątki :shock:

Napisano
Ach zapomniałem diagnostom to lotto, aby tylko przejść kontrole i dalej łupać pieczątki

Pojechałeś "trochę po bandzie" - uważałem Ciebie za rozsądnego człowieka - myliłem się

Napisano
No to wreszcie mamy organ interpretujący - od kuchni bez odpowiedzialności, wytyczne bez wytycznych, interpretacje bez interpretacji, a kontrolujący ma zawsze racje bo jak nie to :nook

Ja mam na piśmie z mojego WK, że wszystkie dodatkowe maja wynik P lub N.

"Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs

Napisano
Pojechałeś "trochę po bandzie" -

TAk zrobiłem to z premedytacją 8)

uważałem Ciebie za rozsądnego człowieka - myliłem się

Szkoda, że nie oceniłeś tych co tak piszą - bo to nie moje przemyślenia :shock:

Napisano
uważałem Ciebie za rozsądnego człowieka - myliłem się
za mocno powiedzianeIVVO, prześledź posty ketiwa38w paru wątkach,to myślę,że może zmienisz zdanie :)