wiesław Napisano 26 Wrzesień 2014 Napisano 26 Wrzesień 2014 Na stronie historiapojazdu.gov.pl można sprawdzić dane pojazdu zawarte w CEP ,nie ma tam stanu licznika który spisujemy podczas badania,może coś źle robię ,że go nie widzę
biker100 Napisano 26 Wrzesień 2014 Napisano 26 Wrzesień 2014 Coś źle robisz, zapewne: TOYOTA, AVENSIS SAMOCHÓD OSOBOWY, KOMBI 1998 cm³, Olej napędowy Rok produkcji: 2006 VIN: SB1ED56L40E.... Polisa OC: aktualna Badanie techniczne: aktualne Ostatni zarejestrowany stan licznika: 136 795 km (Uwaga. Stan licznika gromadzimy od 2014 r) Status rejestracji: Zarejestrowany Tylko sprawdź pojazdy od 1.01.2014r. może reeksport źle zrobiłeś?
wiesław Napisano 26 Wrzesień 2014 Autor Napisano 26 Wrzesień 2014 sprawdzałem pojazdy z czerwca ,lipca 2014 roku
biker100 Napisano 26 Wrzesień 2014 Napisano 26 Wrzesień 2014 sprawdzałem pojazdy z czerwca ,lipca 2014 roku sprawdź swoje raporty z CEP.
Paprock Napisano 26 Wrzesień 2014 Napisano 26 Wrzesień 2014 Może trza w systemie odptaszkować ptaszka, żeby po nowemu zasysał badania tak jakoś od maja i od stycznia het wstecz z licznikami wysłać.
JANUSZ60 Napisano 26 Wrzesień 2014 Napisano 26 Wrzesień 2014 Może trza w systemie odptaszkować ptaszka, Chyba jednak coś spaprałeś Paprock ,,,
Paprock Napisano 26 Wrzesień 2014 Napisano 26 Wrzesień 2014 Chyba jednak coś spaprałeś Paprock ,,,- nie wiem. Dostałem info od swojego dostawcy oprogramowania, że należy odptaszkować ptaszka, aby po nowemu pliki z przebiegami zasysać i do CEP wysyłać.
firestorm Napisano 28 Wrzesień 2014 Napisano 28 Wrzesień 2014 najłatwiej sprawdzić plik XML który robisz z badaniami i który do CEP wysyłasz, podejrzyj go notatnikiem. Szukaj czy w każdym badaniu masz stan licznika i wartość jakąś liczbową.
biker100 Napisano 29 Wrzesień 2014 Napisano 29 Wrzesień 2014 Szukaj czy w każdym badaniu masz stan licznika i wartość jakąś liczbową. 2015-09-22 true 192345
michael230 Napisano 7 Październik 2015 Napisano 7 Październik 2015 Nie wiem czy piszę w odpowiednim temacie. 25 września 2015 roku miałem badanie techniczne, diagnosta źle spisał stan licznika. Zaniżył przebieg aż o 100 tys. km. Tego samego dnia w późniejszych godzinach dokonał korekty. Na stronie historiapojazdu.gov jednak widnieje ten zły przebieg. Co mam zrobić czekać na jakąkolwiek aktualizację czy próbować kontaktować się z administratorami tego seriwsu?
Grzegorz Łódź Napisano 7 Październik 2015 Napisano 7 Październik 2015 Tego samego dnia w późniejszych godzinach dokonał korekty. Jesteś pewny ,że tego samego dnia A czy to badanie przed dokonaniem korekty było wysłane do CEPika? Jeśli tak to trzeba jeszcze raz wysłać (to po korekcie).
danielg539 Napisano 8 Październik 2015 Napisano 8 Październik 2015 Korekty BT idą do CEPIK-u z automatu, przy najbliższym eksporcie takowa została wysłana ale po jakim czasie zostaje ona wprowadzona do systemu to chyba trzeba sprawdzić doświadczalnie.
ketiw38 Napisano 8 Październik 2015 Napisano 8 Październik 2015 Panowie nie demonizujcie - po pierwsze trzeba sprawdzić z tego dnia co zostało wysłane do CEPiK. Po drugie istotne jest jaki "zakres" do CEPiK-u Po trzecie jeżeli jest wszystko w porządku sprawdzić raporty czy wszystkie badania s a "P". Po czwarte - jeżeli poprawka w tym samym dniu to CEPiK nie ma co uwzględniać - ponieważ nie powinien wiedzieć, że poprawka u nas była. Przynajmniej u nas plik jest robiony na koniec dnia Uważam, że wpierw sprawdzić porządek na swoim podwórku, a potem mówić, że to słynny CEPiK
markes30 Napisano 8 Październik 2015 Napisano 8 Październik 2015 Korekty BT idą do CEPIK-u z automatu, przy najbliższym eksporcie takowa została wysłana ale po jakim czasie zostaje ona wprowadzona do systemu to chyba trzeba sprawdzić doświadczalnie. Korekty idą ale w odpowiedzi jest informacja, że takie badanie było już wysłane, aby cepik skorygował dane trzeba ręcznie skorygować plik do cepiku: z - na - Tak jest w SKP Pro.
Grzegorz Łódź Napisano 8 Październik 2015 Napisano 8 Październik 2015 Koledzy myślę że nie ma sensu wyjaśniać dokładnie co i jak należy zrobić,ponieważ przypuszczam,że Kolega michael230, nie jest diagnostą tylko użytkownikiem tego pojazdu.Uważam,że powinien udać się na tą stację gdzie było robione badanie i dokonywana korekta powiedzieć co i jak.Diagnosta będzie dalej wiedział co ma zrobić.Zawsze może tutaj On sam zapytać jak nie będzie wiedział.
markes30 Napisano 8 Październik 2015 Napisano 8 Październik 2015 Chodzi o to by skierował diagnostę na forum lub do helpdesku i tyle.
ketiw38 Napisano 8 Październik 2015 Napisano 8 Październik 2015 Co mam zrobić czekać na jakąkolwiek aktualizację czy próbować kontaktować się z administratorami tego seriwsu? No to teraz napisz 1. jestem diagnostą, 2. Nie jestem diagnostą
grzegorz70 Napisano 8 Październik 2015 Napisano 8 Październik 2015 Z wypowiedzi wynika, że nie jest "miałem badanie techniczne, diagnosta źle spisał stan licznika". Czy z tego powodu nie dostanie odpowiedzi? Chociaż Grzegorz Łódź już odpowiedział.
Grzegorz Łódź Napisano 8 Październik 2015 Napisano 8 Październik 2015 1. jestem diagnostą, To wiesz co zrobić 2. Nie jestem diagnostą Udaj się do tego diagnosty co robił badanie i korektę
ketiw38 Napisano 8 Październik 2015 Napisano 8 Październik 2015 Czy z tego powodu nie dostanie odpowiedzi? Zajrzyj na poprzednią stronę - tam coś napisałem. Za to zainteresowany już się nie interesuje tematem, a wy klepiecie trzy po trzy
michael230 Napisano 12 Październik 2015 Napisano 12 Październik 2015 Byłem i rozmawiałem z kierownikiem stacji diagnostycznej sam sprawdził, że korekta była dokonana. A diagnosta to starszy Pan, więc nie wiem czy zajrzy na forum. W systemie do dnia dzisiejszego widnieje przebieg o 100 tys. mniejszy. Również dostałem poprawione zaświadczenie o pozytywnym wyniku badania technicznego i tu przebieg jest już poprawiony. Z tego co z nim rozmawiałem to raczej nic nie zrobi. A czy mogę udać się na inną stację diagnostyczną w celu poprawy przebiegu w systemie? Dzięki za tak obszerne informacje. Nie jestem diagnostą.
Grzegorz Łódź Napisano 13 Październik 2015 Napisano 13 Październik 2015 A czy mogę udać się na inną stację diagnostyczną w celu poprawy przebiegu w systemie? Niestety nie Możesz tylko wykonać nowe OBT z poprawnym przebiegiem. Z tego co z nim rozmawiałem to raczej nic nie zrobi Da radę.... A diagnosta to starszy Pan, więc nie wiem czy zajrzy na forum To niech poprosi informatyka o pomoc....
janmarek Napisano 13 Październik 2015 Napisano 13 Październik 2015 A czy mogę udać się na inną stację diagnostyczną w celu poprawy przebiegu w systemie? Ale po co? Masz zaświadczenie z poprawnym stanem licznika i to powinno wystarczyć w razie np. sprzedaży samochodu. Co cie obchodzi system,który notabene nie jest idealny a za rok przy następnym przeglądzie w Cepie będzie już prawidłowy przebieg.
markes30 Napisano 13 Październik 2015 Napisano 13 Październik 2015 Ja bym nie kupił samochodu w którym na podstawie CEPIKU przebieg nagle zmniejszył się o 100 tyś.
Rekomendowane odpowiedzi