Skocz do zawartości
Pomóżmy Panu Grzegorzowi odbudować dom po tragicznej powodzi! ×
  • Aktualne tematy

• Aktywni użytkownicy

1. 1
      Solaris
      Solaris
      3
    2. 2
      Jacdiag
      Jacdiag
      2
    3. 3
      aboz
      aboz
      2
    4. 4
      yogi1984
      yogi1984
      2
    5. 5
      danielg539
      danielg539
      2
  • Aktualne posty

• dominik_z
      @Mecher Ty szukasz kwadratowych jaj czy czego?  co wnosi do tego wątku podany przez Ciebi przykład z ilością miejsc zawartych w  DR? Nie wiem, może ominęła mnie jakaś zmiana przepisów i na TZ producent podaje S.1 ? Zadałem proste pytanie.  Jakie parametry techniczne na TZ przestają być zgodne ze stanem faktycznym w przypadku zmiany rodzaju pojazdu z ciężarowego na osobowy?  
    • michal_k
      I tu jest problem - bo dwie osie zapewne nie wystarczą żeby "pokryć" MMC wynoszące 26500 kg. Dlatego MMC powinno się zmienić - a literalnie określa je producent.
    • duchu
      Ja również 8 lat biły dwie stacje - a ostatecznie to wyszło że ja jestem ten czepialski...
    • wojteczek
      Jakie niezgodności w masach bo nie rozumiem? F.1-26500, F.2-18000. TZ będzie miała nacisk na 3 oś ale fizycznie i w DR bedzie 2. Po zmianach konstr np wymiana silnika na inną pojemność zmieniacie również model jeżeli w modelu jest zakodowany silnik? To i Vin jest nieaktualny bo producent często tam zakodował pewne dane. Czy może chodzi o to że ma podane w dwóch słupkach dopuszczalna i maksymalną?         
    • Mecher
      To niezgodność ilosci miejsc nie przeszkadza, tak jak rodzaj pojazdu, ale już masy tak. To jak przyjedzie pojazd z siedmioma miejscami a w DR 5, to problemu też nie będzie ?
  • Najbliższe urodziny

Brak użytkowników do pokazania

• Statystyki użytkowników

• Użytkowników
      10 648
    • Najwięcej online
      1 667

KrissZg
    Najnowszy użytkownik
    KrissZg
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.