-
Aktualne tematy
-
-
Aktywni użytkownicy
-
1
TeDe
3 -
2
Rafi90
2 -
3wojteczek
1 -
4Galaxy_13
1 -
5Solaris
1
-
-
Aktualne posty
-
Przez wojteczek · Napisano
A jak przyjedzie na okresowe z wpisana 100 w DR to udajemy że nie widzimy. Możesz jeszcze przytoczyć przepis z którego wynika które dodatkowe warunki widzimy a których nie? Proszę tylko nie zasłaniać się formułka że okresowe i dodatkowe przeprowadza się niezależnie bo nie do końca mnie ona przekonuje. Pewne dodatkowe warunki są jednak zależne najbardziej jaskrawy przykład to taxi, albo adr gdzie ważność czerwonego paska może być zależna od terminu następnego okresowego. ,,Niezależnie'' ma wiele synonimów i w naszym przypadku może oznaczać ,,oprócz'' badań okresowych istnieją dodatkowe. W naszym przypadku ta niezależność kończy się z chwilą kiedy te dodatkowe warunki zostaną wpisane w DR, potem te dodatkowe warunki ciągną jakieś konsekwencje na okresowym. -
Przez Rycho · Napisano
Dzień dobry. Posiadam Lublina 3 w wersji towos, czyli 7 miejsc i ściana grodziowa. Zarejestrowany jest jako ciężarowy. Moje pytanie: czy można zmienić wpis w dowodzie na samochód osobowy? Co musze przerobić i jakie dokumenty potrzebuje. Dziękuję za odpowiedź. -
Przez michal_k · Napisano
Zaświadczenie, a nie badanie. Żaden ustawowy przepis nie nakazuje powtarzania BUS100 co pół roku -
Przez Radhezz · Napisano
Brałem to pod uwagę, ale dalej nie jest to szczyt marzeń jeśli chodzi o ergonomię. Ostatecznie chyba skończy sie na tarczy i zacisku z VW na wale. -
-
-
Najbliższe urodziny
Brak użytkowników do pokazania
-
Statystyki użytkowników
-
Użytkowników11 223
-
Najwięcej online1 667
Najnowszy użytkownik
Rycho
Rejestracja -
![IT.NORCOM [FORUM] - wszystko o ... Badaniach Technicznych ...](https://forum.norcom.pl/uploads/monthly_2025_11/logo2.png.c689d23b12ad8c649152fe931b6193ff.png)