Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Wydaje mi się , że uzależnione jest to : ile w MI jest ( zaległych wniosków ). Ale trza przyjąć "  2 tygodnie lub nawet do miesiąca czasu - w skrajnych wypadkach ":wink:

Napisano

Na VPN to nie wiem , ale na SSL na karcie w zeszłym miesiącu czekałem 3 dni (słownie trzy dni) .

• 1 month later...
Napisano

Tu się dokleję. Mało tematów w dziale, lecz niestety instrukcji dla czterolatka nie napotkałem.

Padło na mnie, że mam się tym zająć, a przyznam się, że ostatni raz chodziłem koło tego z sześć lat temu mając informatyka przy boku. A właściwie, to ja do boku informatyka się kleiłem. Płeć przemilczę.

Od czego zacząć poprosiłbym bardzo. Gdzie, do kogo i co? Tak krok po kroczku.

A idzie o to:

Certyfikat.gif

Napisano

A pani z infolinii mówi, żeby ten pierwszy na kartę wypełnić.

No i deko wątpię i wklepuję na forum problem.

Napisano (edytowane)

A to SSL tez się kończy?. Ja ostatnio dwa w jednym czasie  robiłem i wysyłałem,tylko że oddzielnymi listami. Pierwszy na karte(co pani mówi) to jest SSL a VPN(Infrastruktura)to ten co leski66 podkreślił ładnie.

Edytowane przez yogi1984
  • Super 1
Napisano

w/g mnie po foto jak wyżej przez apkę Cisco AnyConnect realizowane jest połączenie VPN :wink:

Napisano

SSL za rok we wrześniu wypada koniec.

No mówię jej, że pod koniec listopada kończy się VPN i pytam który wypełnić wniosek, to mi odpowiada, że ten na kartę.

Ja pie... jeszcze raz zadzwonię.

Napisano

-----------------------------------------

A Pani z infolinii zapewne jest w " kiecce mini ":wink:

Napisano

Co za dzień. Bomba za bombą i nic nie idzie...

Przecież te wnioski są identyczne. Ten pierwszy z czwartym.

Napisano

Wedle foty załączonej o VPN się rozchodzi:wink:

--------------------

czyli bezpieczny " kanał " połączenia :wink:

Napisano

W tytule jak w tytule, całkiem ten wniosek czego innego dotyczy:wink:

Ten co zaznaczyłem wypełnić .I po sprawie :wink:

Napisano

Na brudno mam wypełniony. Poszedł do akceptacji przez naczelne dowództwo. 

A jak się wnerwię, to jako osobę kontaktową zapodam wodza i niech do niego dzwonią. :evil:

Napisano (edytowane)
3 minuty temu, Paprock napisał:

A jak się wnerwię, to jako osobę kontaktową zapodam wodza

Gorzej jak się coś " rozdjabli/rozwali " a trza będzie dzwonić i nie zweryfikują dobrze osoby, to pomocy nie uzyska :silent:

Edytowane przez leski66
Napisano
9 minut temu, Paprock napisał:

A jak się wnerwię, to jako osobę kontaktową zapodam wodza i niech do niego dzwonią. :evil:

Musi być "wodzu " ew. upoważnienie jeżeli inna osoba.

49 minut temu, Paprock napisał:

A pani z infolinii mówi, żeby ten pierwszy na kartę wypełnić.

Osobiście wypełniałem ten pierwszy ale na certyfikat  SSL, na podstawie zaleceń z infolinii.

• Super 1
Napisano

A ja wiszę na fonie i wszystko zajęte.

Jedną szansę miałem na milion i spaliłem. Zachłysnąłem się jej odpowiedzią i może wszystko OK by było, gdyby nie moje zwątpienie w jej łatwiznę.

Zaraz e-maila tam wyślę załączając tą fotkę i niech się określą, który wniosek wybrać z tych pięciu.

Napisano
5 minut temu, wadi napisał:

Musi być "wodzu " ew. upoważnienie jeżeli inna osoba.

Tylko w przypadku osoby reprezentującej podmiot. Osobą do kontaktu może być np. diagnosta czy informatyk.

Napisano
4 minuty temu, Paprock napisał:

Zaraz e-maila tam wyślę załączając tą fotkę i niech się określą

Bez e - maila twierdzę, że ( 4 ) czwarty , no chyba , że połączenie realizowane jest przez aplikację centralną  ( tzw. Brokera ) to ( 5 ) piąty.:wink:

• Super 1
Napisano (edytowane)

No i masz piwo. Tak, czwarty. Ten pierwszy służy do odświeżania SSL. No tak przynajmniej rozmowę skumałem.

I informacja dla niecierpluchów pospieszalskich: wnioski wysłane 60 dni przed terminem są NIE-RO-ZPA-TRY-WA-NE!

Najlepiej wysłać od 60 do 30 dnia.

Czyli mój wysłany dzisiaj trafiłby do cepikowego kosza i byłaby lipa.

A po weekendzie wszystko zapomnę i zaś na forum będę dopytywał. :wink:

Edytowane przez Paprock