Skocz do zawartości
Pomóżmy Panu Grzegorzowi odbudować dom po tragicznej powodzi! ×

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

teksty klientow na stacji w trakcie przegladow cytuje:

- a po co hamulec reczny przeciez ja go nie uzywam

- ta koncowke to ja wymienie za miesiac tylko niech pan podbije dowod

-usterki usunowlem tylko samochod jest w garazu

Napisano

- "...pies mi nasikał na koło to mam i słabszy hamulec..."

I drugi tego samego gościa - "...ja 20 lat jeździłem zawodowo autobusem, nawet i na dwóch kołach..."

I trzeci też jego (sprawa się rozchodziła o słaby nożny w jednym kole vw polo) - "...podbij mi, bo ja zaraz muszę jechać w trasę..."

[ Dodano: Sob Lis 05, 2005 1:26 pm ]

Ewentualnie ja do klientki (maluch bez hamulców :shock: ) bo pani dowód zaraz zabiorę, a klientka "...ja panu go nie oddam..." a dowód miałem w kieszeni...

"Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs

Napisano

Przyjechał gościu maluszkiem w rolkach okazuje się że jedno koło wcale nie ma hamulca klient mówi że wczoraj wymieniał szczęki, wchodze do kanału i mówie gościowi że jest zaślepiony przewód hamulcowy, klient w tym momencie robi mine myśliciewla i mówi "prawdopodobnie dlatego nie ma hamulca" no a mi opadają ręce.

Przyjechał jakiś cwaniaczek no i oczywiście a po co sprawdzać wstaw pieczątke i po sprawie, oczywiście wjeżdżam i zaczynam sprawdzanie, gościu dalej marudzi, przyjechał radipwóz (Policja) i od tego momentu klient stał na baczność w poczekalni.

Napisano

Wsiadam do "maluszka" odpalam z zamiarem wjazdu na ścieżkę a gość mówi:

Tylko uważaj pan bo hamulce dopiero za drugim razem biorą :mrgreen:

Napisano

Przyjechał klient nie pamiętam już jakim sprzętem i mówi:"panie tylko tak delikatnie żeby go pan nie rozerwa na tych szarpakach"

Napisano

To trochę wulgarne, ale ostatnio klient po negatywnym przeglądzie, jak się dowiedział, że ma zapłacić powiedział mi mniej więcej coś takiego " ty ku..a chu.. pierd...y, ty ku...e, jak mi nie podbijesz to ci ku..azaraz przy.......ę chu.. je...y ku..a jesteś poj.....m chu... ku.. , ch... jeb... ku... deb..u pier.....y" Może nie było by w tym nic podniecającego ale gościu to w kółko krzyczał przez 20 minut.

"Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs

Napisano

Przez telefon;

-panie, ile teraz kosztuje pieczątka w dowód ?

-my nie sprzedajemy pieczątek,tylko robimy badania techniczne

-badania to on nie przejdzie, bo ma łysawe popony

-to trzeba zmienić

-nie opłaci mi się ma ,mam wywalone dwa wahacze, a na wiosnę chcę go sprzedać

-w akim stanie technicznym, to chyba na złom

-widzę ku....a. że wam się poprawiło i nie chceta zarobić .Koniec rozmowy.

Napisano

Jak pękł przewód hamulcowy i urwałem linkę ręcznego ,facet przy sprawdzeniu zadymienia ,wybuchł i z zaczął krzyczec , że popsułem mu samochód a gazować to mogę sobie swoje auto, pobiegł na skargę do kierownika i jeszcze że teraz to mam mu podbić dowód.

Napisano

U mnie często przyjeżdzają samochody zdjete z tzw. przechowywania okresowego i nie jeżdzą nieraz przez 2-3 lata , gdy sprawdzam je na szarpaku i kierowca mocno naciska hamulec , to ni :shock: eiraz już doszło do pęknięcia przewodu hamulcowego , ale wtedy to ja ślę ku .... i tym podobne . Czy dostaliście kiedyś płynem hamulcowym po twarzy .

Klijent spokojnie wyjeżdza na plac ,czeka na przewód i cieszy sie że nie stało się to w czasie

jazdy.

Napisano

Nie jest to tekst klienta tylko mój,kiedyś przyjechała pani na przegląd samochodu,więc wjechałem na linię diagnostyczną i sprawdzam (klientka kręci się cały czas wokół autka),podjechałem bliżej,wchodzę do kanału i sprawdzam od spodu, w pewnym momencie patrzę w górę :shock: a pani (właścicielka samochodu),była bez MAJTEK,no właśnie wtedy padł tekst z mioich ust o ku...a :oops: Szkoda że to cała przyjemność w tej pracy przez tylę lat.

P.S.Nie pytajcie o wiek,ale było warto ;)

• Lubię 1
Napisano

Przyjezdza PANI i mowi dzien dobry chcialabym zrobic przeglad ......... :lol:

Napisano

Przez telefon - panie ile kosztuje przegląd motocykla ? odpowiadam 62 zł [ klient ] a ile Junaka ?

Napisano
Ja do tej pory to tylko majtki widziałem ze trzy razy :(

zaczynam żałować, że zamiast kanału mamy podnośnik :D

Napisano

Po stwierdzeniu, że hamulec w lewym tylnym kole umarł i nie ma go w cale właściciel pojazdu odpowiada - panie przeież to nie wpływa na bezpieczeństwo jazdy, jeszcze mam trzy sprawne.

:D Darek

Napisano

Tekst klientki, która to przewracając oczami i kręcąca loka palcem wskazującym mówi:

"Zamiast pisać co muszę naprawić aby od Pana dostać pieczątkę, niech Pan lepiej zapisze swój numer telefonu"

Tani chwyt, ale jakoś tak ręka mięknie w w związku mile połechtanym libido. :);)

Napisano
Tani chwyt, ale jakoś tak ręka mięknie w w związku mile połechtanym libido

Nie wiedziałem, że z Ciebie taki przystojniacha :lol:

Świat łamie każdego i potem niektórzy są jeszcze mocniejsi w miejscach złamania. Ale takich, co nie chcą się złamać, świat zabija. Zabija w równej mierze najlepszych, najdelikatniejszych i najdzielniejszych. Jeżeli nie jesteś żadnym z nich, możesz być pewien, że zabije cię także, ale bez szczególnego pośpiechu. [Ernest Hemingway, Pożegnanie z bronią (1928)]

Nie pytaj się ludzi co można, a co nie, ale zadaj sobie pytanie czy warto.
Bowiem - można wszystko, ale nie wszystko warto... [NN]

Napisano
Nie wiedziałem, że z Ciebie taki przystojniacha

Ja też. Ale jak widać decyzja o dopuszczeniu samochodu do ruchu robi z nas czasami pięknymi,młodymi i bogatymi* Szkoda tylko ,że okazjonalnie.;)

* - niepotrzebne skreślić

ja skreślam ostatnie. Żeby nie było.

Napisano

Brak hamulców z tyłu

Klient - Panie w sobote były bo sam sprawdzałem.

Napisano

Klientka ( młoda 22-25 lat) polonezem bez ręcznego , wchodze w kanał linki zerwane podwiązane nie ma szans naprawić na miejscu . Mówię jej że przegląd będzie dopiero jak naprawi ręczny a ona mi na to " ale wie pan ja jestem w ciąży a ciężarnej się nie odmawia" :shock:

• 2 weeks later...
Napisano

F 125 w tylniej części brak podłogi (progi też skorodowane) "panie przecież ja sam tylko tym pojazdem się poruszam to po co mi podłoga ..." :(

Napisano

Do mnie tez czasami przyjeżdżają różne talenty motoryzacyjne, myślą że to epoka kamienia łupanego, i można jeździć jak Flinstonowie.

Napisano

Dziś miałem klienta róznica na hamulcach osi przedniej 40 % tył 80 %. :shock:

Mówię że panie ten samochód nie ma czym hamować a on "panie hamulce są brzytwa"