Skocz do zawartości

Ile etatów może mieć diagnosta?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Koledzy w ilu firmach pracujecie, czy są to tylko SKP?

Ja pracuję w urzędzie (nie jest to starostwo, ani urząd w jakikolwiek sposób związany z motoryzacją) na pełen etat i na SKP na pół etatu.

• Odpowiedzi 128
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

• JANUSZ60

14

• danielg539

14

• zjc

12

• Nowicjusz

8

Napisano

Wytłumacz mi tylko - ale tak wielkimi literami, co powodowało Tobą, że właśnie w tym dziale umieściłeś ten temat ... :shock::shock::shock:

:mrgreen::mrgreen:;);)

Świat łamie każdego i potem niektórzy są jeszcze mocniejsi w miejscach złamania. Ale takich, co nie chcą się złamać, świat zabija. Zabija w równej mierze najlepszych, najdelikatniejszych i najdzielniejszych. Jeżeli nie jesteś żadnym z nich, możesz być pewien, że zabije cię także, ale bez szczególnego pośpiechu. [Ernest Hemingway, Pożegnanie z bronią (1928)]

Nie pytaj się ludzi co można, a co nie, ale zadaj sobie pytanie czy warto.
Bowiem - można wszystko, ale nie wszystko warto... [NN]

Napisano

Byłem przekonany, że jak umieszcze w tym miejscu to Admin mnie poprawi i UMIEŚCI W PRAWIDŁOWYM (nie chciałem strzelić gafy). :mrgreen:

Napisano

Poczekalnia

czyli nie wiem gdzie umieścić mój post ... decyzję podejmuje Admin ...

To tak na przyszłość :mrgreen:

Świat łamie każdego i potem niektórzy są jeszcze mocniejsi w miejscach złamania. Ale takich, co nie chcą się złamać, świat zabija. Zabija w równej mierze najlepszych, najdelikatniejszych i najdzielniejszych. Jeżeli nie jesteś żadnym z nich, możesz być pewien, że zabije cię także, ale bez szczególnego pośpiechu. [Ernest Hemingway, Pożegnanie z bronią (1928)]

Nie pytaj się ludzi co można, a co nie, ale zadaj sobie pytanie czy warto.
Bowiem - można wszystko, ale nie wszystko warto... [NN]

Napisano

Cały etat w SKP (podstawowa z wszystkimi rozszerzeniami ) i 1/2 na OSKP. Co ciekawsze na 1/2 etatu zarabiam więcej niż na cały więc jak by ktoś miał propozycje do PZM-otu to zapytać ile płacą bo chyba najmniej w polsce :cry: .

Napisano

No Markes to tak jak ja 12 h/d, ale Berecik to już jest pracoholik 16h, ciekawe co na to Inspekcja Pracy? :mrgreen:

Napisano
ciekawe co na to Inspekcja Pracy

... trzeci etat berecika to Inspekto Pracy ... ;)

Ja pracuje 1 i 1/4 etatu (wszędzie jako diagnosta na podstawowych stacjach)

Napisano

Jeden etat w państwowej a drugi u siebie, a tu inspekcje pracy nic nie obchodzi :D

Napisano

Bercik Ty szczęściarzu nie ma jak pracować u siebie i samemu sobie być szefem.

Napisano

Cały etat na stacji powyżej 3,5 T i pół etatu na stacji do 3,5 T

Panowie czy nie uważacie że pracując na stacji okregowej i podstawowej nie zachidzi konflikt interesów??

Napisano
Panowie czy nie uważacie że pracując na stacji okregowej i podstawowej nie zachidzi konflikt interesów

Uważam, że zachodzi ale od strony widzenia właściciela stacji - bo na wpływ BRD to nie ma znaczenia.

Napisano

Waściciel "podstawówki" może mieć uzasadnione pretensje do pracownika. :)

• 2 weeks later...
Napisano

A tak z ciekawości to pracujecie na kilku stacjach bo pracodawca chce zaoszczędzić czy nie ma diagnostów??

Napisano
Ja pracuję w urzędzie na pełen etat i na SKP na pół etatu.
Drogi Bartku tylko pozazdrościć. My mamy gościa od korupcji i on twierdzi że urzędnik tyle zarabia że nie może już nigdzie dorabiać. Gość odnajduje się w tworzeniu zarządzeń choć ustawa o pracownikach samorządowych stanowi jasno, że urzędnik może prowadzić działalność gospodarczą jeśli nie wchodzi ona w konflikt w wykonywaną funkcją. Mało tego mogę wykonywać umowę zlecenie czy być gdzieś indziej zatrudniony.

Ale zdaniem naszego góru nawet pełnomocnikiem urzędnik nie może być nie mówiąc o umowie zlecenia.

I diagności narzekają, że mają źle z urzędnikami. Wierzcie mi wcale byście nie chcieli się zamienić. Także zazdroszczę Wam, że możecie na kilku stacjach pracować, chociaż chleba Wam nikt nie odbiera.

Pozdrawiam,

Bogusław Maćkowski

Wszystkie wypowiedzi mają charakter prywatny i nie mogą być traktowane jako opinia prawna lub urzędowa. Nie wyrażam zgody na kopiowanie i publikowanie moich wypowiedzi na innych forach, nośnikach, publikacjach itp.

[scroll]Wypełnij ANKIETĘ skąd jesteś ! ! !. [/scroll]

Napisano
Także zazdroszczę Wam, że możecie na kilku stacjach pracować,

Nie ma czego zazdrościć wychodzę z domu 7-00 wracam ok 21-00 jak dziecko jeszcze nie śpi to zdąże sie 30min pobawić :/

Napisano

ja mam cały etat na okręgowej i dodatkowo dla relaksu własną działalność gospodarczą.

Napisano
My mamy gościa od korupcji i on twierdzi że urzędnik tyle zarabia że nie może już nigdzie dorabiać
Jak tak mówi to pewnie jego żona dużo zarabia. A słowo ambicja to dla niego coś co przeminęło razem z wiatrem :D , dzieci już na swoim utrzymaniu, a sam siedzi z żoną w mieszkaniu. Wówczas można strwierdzić, że zarabia się wystarczająco
Napisano

Mam działalność gospodarczą i pracuje na skp,wstaje o godzinie 2 rano wracam do domu o 19 nie narzekam co będe się nudził w domu jak można popracować.

Napisano

Marek to kiedy Ty śpisz?

Panie Bogusławie niestety z jednej "pensyjki" w naszej kochanej ojczyźnie nie da się wyżyć. :( Oczywiście mam zgodę kierownika jednostki (mówię o urzędzie) na pracę dodatkową. Dziwię się temu specjaliście od korupcji w Waszym urzędzie, że nie pozwala Wam dorabiać, pewnie jest dobrze wynagradzany i nie musi się martwić.

• 1 year later...
Napisano

Panowie a kiedy żyć.Gdzie rodzina,hobbyitp.Do grobu nie da się zabrać wszystkiego ze sobą.

Napisano
a kiedy żyć.Gdzie rodzina,hobbyitp

Bez $ i tak nie pożyjesz i Twoja rodzina też nie ...

"Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs

Napisano

A mam takie pytanie czy mogę pracować na drugiej stacji na umowe zlecenie, np dziennie po 4 godziny.