danielg539 Napisano 28 Maj 2013 Napisano 28 Maj 2013 rozumiem że jest wszystko oki na zaświadczeniu jest P i NTBT czy zgodnie z DR. Tak z tym, że ja wpisuję datę z DR a nie piszę zg. z DR. Cytuj
darkdog Napisano 28 Maj 2013 Napisano 28 Maj 2013 Tak z tym, że ja wpisuję datę z DR a nie piszę zg. z DR. dlaczego pytam bo przy kontroli z TDT przy zmianach kon z ciężarowego na osobowy,kolega zostawił na zaświadczeniu P i zgodnie z DR i co zong Cytuj
danielg539 Napisano 28 Maj 2013 Napisano 28 Maj 2013 zgodnie z DR i co zong Ja jestem zdania, że zdecydowanie lepiej wpisać datę, bo taka jest funkcja tej rubryki. Cytuj
aboz Napisano 28 Maj 2013 Napisano 28 Maj 2013 Ja jestem zdania, że zdecydowanie lepiej wpisać datę, bo taka jest funkcja tej rubryki.I w uwagach, że TNBT ustalono zgodnie z dowodem. Wtedy już nikt nie ma wątpliwości jak to wszystko zostało ustalone. Cytuj
Psuj Napisano 29 Maj 2013 Napisano 29 Maj 2013 bo przy kontroli z TDT przy zmianach kon z ciężarowego na osobowy,kolega zostawił na zaświadczeniu P i zgodnie z DR i co zong Zonk to miał inspektor z TDT. Kolega postąpił prawidłowo. TNB wyznaczamy przy okresowym (nie zakresie) i jeśli po zmianach stary termin gryzie się z ustawą. Osobowy i ciężarowy (do 3,5 t) mają te same czasookresy, więc nie wyznaczamy TNB. Podpowiem jeszcze jedną rzecz: Przy każdej uwadze w protokole pokontrolnym MUSI być podana dokładna podstawa prawna, bo jeśli jej nie ma nasz prawnik nie ma do czego się odnieść pisząc odwołanie. Kolega dostał takie info od prawnika w swojej firmie. Więc na kontroli wymagajcie wpisania DOKŁADNEJ podstawy prawnej (akt prawny - artykuł/paragraf - ustęp - punkt) bo w innym wypadku prawnik reprezentujący was lub firmę w której pracujecie będzie miał problem z napisaniem odwołania. Cytuj "Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs
JANUSZ60 Napisano 29 Maj 2013 Napisano 29 Maj 2013 oni też nie czytają ze zrozumieniem ? Niestety, podobnie jak połowa z nas ,,, Specjalny powinien mieć termin na rok,,, Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi