iii Napisano 24 Czerwiec 2014 Napisano 24 Czerwiec 2014 Witam! Pamiętacie może ostatnie pytania opisowe? 05.06.14 Poznań - Na SKP przyjeżdża pojazd sprowadzony z Holandii z zamontowaną instalacją gazową, zarejestrowany 2000-ileś. Pojazd nie posiada wskaźnika prędkości obrotowej silnika i wskaźnika temp oleju. Opisz szczegółowo procedurę pomiaru emisji zanieczyszczeń gazowych. Piszcie proszę jakie pytania były w innych miastach Cytuj
piotrekr Napisano 26 Czerwiec 2014 Napisano 26 Czerwiec 2014 Witam W Warszawie 5 czerwca było coś takiego: "Opisz szczegółowo sposób badania siły hamowania przyczepy o dmc 1200 kg wyposażonej w hamulec najazdowy na urządzeniu płytowym do badania siły hamowania. Konstrukcja przyczepy umożliwia przeprowadzenie badania na urządzeniu płytowym." Pozdrawiam Cytuj
frugus33 Napisano 26 Czerwiec 2014 Napisano 26 Czerwiec 2014 WitamW Warszawie 5 czerwca było coś takiego: "Opisz szczegółowo sposób badania siły hamowania przyczepy o dmc 1200 kg wyposażonej w hamulec najazdowy na urządzeniu płytowym do badania siły hamowania. Konstrukcja przyczepy umożliwia przeprowadzenie badania na urządzeniu płytowym." Pozdrawiam Byłem na tym egzaminie jedna osoba zdała opisowy. Większość zdających nie napisała nic. Czy ktoś w ogóle wie jak przeprowadzić takie badanie? Cytuj
piotrekr Napisano 26 Czerwiec 2014 Napisano 26 Czerwiec 2014 Nie jestem pewien ale chyba wszystko jest opisane w instrukcji urządzenia HAK-400 firmy Sosnowski. Cytuj
aboz Napisano 26 Czerwiec 2014 Napisano 26 Czerwiec 2014 "Młodzi" czy Wy nie lubicie mieć wszystkiego na tacy? Bo mam wrażenie, że lubicie sobie utrudniać życie. Wszystkie pytania opisowe jakie pojawiły się na egzaminach w ostatnim czasie są pięknie opisane w odpowiednich wątkach. Tak, tak. Ten o samochodzie osobowym z gazem z Holandii i ten o badaniu przyczepy na płytach i cysterna ADR po wypadku również. Wystarczy poszukać Cytuj
iii Napisano 26 Czerwiec 2014 Autor Napisano 26 Czerwiec 2014 "Stary" nie wiem czy zwróciłeś uwagę na fakt, iż nie zadałem pytania jakiej odpowiedzi udzielić... Prosiłem jedynie o podanie jakie pytania opisowe pojawiły się w czerwcu, aby zweryfikować czy pytania pojawiają się cyklicznie te same, czy może doszły jakieś nowe, ewentualnie zmodyfikowane. frugus33 - faktycznie to pytanie padło, padło parę zdań na temat odpowiedzi (przeszukaj kilka ostatnich tematów o opisówkach). Zobacz tą instrukcję o której pisał piotrekr, oraz Dz.U poz.996 zał 1 dział 2 par.2.1 Pytanie o którym pisał piotrekr pojawiło się również w poznaniu 08.05.14 w takiej samej formie. Dzięki za odpowiedź! Cytuj
aboz Napisano 26 Czerwiec 2014 Napisano 26 Czerwiec 2014 iii, nie jest żadną tajemnicą, że pytania są te same od długiego czasu. Ulegają drobnym modyfikacjom, ale zasadniczo nie różnią się wiele albo nie na tyle żeby udzielone tutaj odpowiedzi namieszały Wam w głowach. Poza tym jaki problem dopisać się do istniejących tematów. Dzięki temu będzie przekrój jak tematy egzaminacyjne zmieniały się w czasie. Cytuj
biker100 Napisano 26 Czerwiec 2014 Napisano 26 Czerwiec 2014 "Stary" "Młodzi" To ja przepraszam tutaj "falowo", a ja regulaminowo ... Cytuj
DARIO64 Napisano 27 Czerwiec 2014 Napisano 27 Czerwiec 2014 "Stary" "Młodzi" To ja przepraszam tutaj "falowo", .. A "przycinkę" kto robił ? Cytuj
Grzegorz Łódź Napisano 27 Czerwiec 2014 Napisano 27 Czerwiec 2014 A "przycinkę" kto robił ? TDT Cytuj
eborg Napisano 28 Czerwiec 2014 Napisano 28 Czerwiec 2014 A "przycinkę" kto robił ? TDT To się nie liczy jako obcinka!!! Cytuj
piotrekr Napisano 5 Lipiec 2014 Napisano 5 Lipiec 2014 Czy ktoś ze zdających egzamin teoretyczny w lipcu mógłby napisać jakie były pytania opisowe? Dzięki z góry Cytuj
ankus4 Napisano 5 Lipiec 2014 Napisano 5 Lipiec 2014 3 lipca Kraków ,godz13:30 opisz szczegółowo ustawianie geometrii -skrętność kół -zbieżność kół autobus m3 na ramie kratownicowej , skierowany przez policję , uszkodzone zasadnicze elementy podwozia, Cytuj
cwiara Napisano 5 Lipiec 2014 Napisano 5 Lipiec 2014 A podrzuci ktoś pytanie opisowe z KRK z 3 lipca 14. z godziny 8.30? Cytuj
ankus4 Napisano 5 Lipiec 2014 Napisano 5 Lipiec 2014 o 8:30 był autobus szkolny, ale nie znam dokładnie treści , podobno okresowe Cytuj
iii Napisano 7 Lipiec 2014 Autor Napisano 7 Lipiec 2014 Poznań 03.07 g 13.30 to samo pytanie co w Krakowie Cytuj
lok Napisano 9 Lipiec 2014 Napisano 9 Lipiec 2014 3 lipca Kraków 13.30 dorabiam uprawnienia części 2i3, tyle zapamiętałem z opisowego. Opisz budowę ,działanie,i kryteria oceny układu hamulcowego z ABS kategorii 1 w pojeździe FL powyżej 16t zarejestrowany (nie pamiętam dokładnie 2004) nie zdałem Cytuj
eborg Napisano 10 Lipiec 2014 Napisano 10 Lipiec 2014 nie zdałem Ups. Poradzisz następnym razem. Cytuj
sebaqgti Napisano 10 Lipiec 2014 Napisano 10 Lipiec 2014 dzisiaj w Krakowie o 8:30 pytanie opisowe dotyczyło pomiaru opóźnienia hamowania+ warunki, kryteria itp na samym początku egzaminator powiedział aby pisać z głową a nie przepisywać bezmyślnie dziennik ja pisałem swoimi słowammi to co w dzienniku + cos od strony praktycznej czego w dzienniku nie znalazlem i mi się udało zdać ogólnie co do egzaminu to część praktyczną zdało chyba 8 osób, gaz chyba tylko jedna a adrów nikt, jeżeli coś źle napisałem to mnie poprawcie ja szczęśliwie zostałem tylko z adrem i gazem powodzenia wszystkim zdającym Cytuj
frugus33 Napisano 10 Lipiec 2014 Napisano 10 Lipiec 2014 W dn. 10.07.w Warszawie rano było opisać badanie hamulców opóźnieniomierzem i w jakim przypadku się go używa a o 13stej badanie zanieczyszczeń spalin w pojeździe z gazem zarejestrowanym w 2012r. Co należy wykonać przed badaniem zanieczyszczeń spalin. Pytanie dość proste zdałem i teoria z bańki. Cytuj
piechuu Napisano 11 Lipiec 2014 Napisano 11 Lipiec 2014 Poznań 10 lipca 8.30 pytanie opisowe dotyczyło pomiaru opóźnienia hamowania+ warunki, kryteria czyli to samo co w Krakowie Cytuj
Tomasz Napisano 12 Lipiec 2014 Napisano 12 Lipiec 2014 Drodzy koledzy i koleżanki, czy mozecie wpisywas, jesli pamietacie pytania z niedawnych egzaminów? napewno powsałby jakis obraz trudnosci i byłoby to pomocne dla nastepnych zdajacych. pytania z testow tez by byly mile widziane Cytuj
Grzegorz Łódź Napisano 12 Lipiec 2014 Napisano 12 Lipiec 2014 czy mozecie wpisywas, jesli pamietacie pytania z niedawnych egzaminów? A te posty nad Twoim ? Cytuj
Tomasz Napisano 12 Lipiec 2014 Napisano 12 Lipiec 2014 to jest kilka pytan ktore sa bardzo pomocne ale moze ktos pamieta jeszcze inne. Napewno jest ich wiecej. Cytuj
Grzegorz Łódź Napisano 12 Lipiec 2014 Napisano 12 Lipiec 2014 Moje zdanie jest inne.Uczcie się przepisów a nie pytań.Pytania w testach mogą być różne ( inaczej sformułowane) ale odpowiedź jedna zgodna z dziennikiem ustaw. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi