Skocz do zawartości
  • Aktualne tematy

• Aktywni użytkownicy

1. 1
      Paprock
      Paprock
      2
    2. 2
      cezary
      cezary
      2
    3. 3
      michal_k
      michal_k
      2
    4. 4
      IVVO
      IVVO
      2
    5. 5
      Ciech_98
      Ciech_98
      1
  • Aktualne posty

• Solaris
      Nie sądzę, żeby ktoś się kiedyś dopatrzył czemu badanie zostało wycofane. Czyli gdyby chciał to może to zrobić, natomiast u siebie lokalnie w rejestrze nie może wykasować bo mu zostanie luka, czyli wolny numer więc powinien wpisać w uwagach że anulowano błędne badanie techniczne albo coś w tym stylu. Pieczątki w Dowodzie Rejestracyjnym nie ma bo dowód masz Ty. To chodzi tylko o jego dobrą wolę czy chce to badanie anulować. 
    • Paprock
      Czyli diagnosta umoczył i tyle. Czy na życzenie małżonki, czy za dwadzieścia złotych, nie mi dochodzić. W każdym razie znalazł się kolejny 'dobry'. Pisać pismo do nadzoru i tyle. Niech się tłumaczy 'inaczej mondry'.
    • Anzej
      No ale wtedy nie odpowiada z art. 271kk? Poswiadczenie nieprawdy w dokumentach? Zdziwiłem się, że nie chciał wycofać. Ładnie poprosiłem, powiedziałem jaka jest sytuacja a ten później się oburzył i kazał pisać do prokuratury i straszyl mnie swoimi prawnikami. Sądzę, że to jakiś znajomy rodziny albo naprawdę dała w łapę. A wystarczyło dostać mandat + pokwitowanie i zrobić to legalnie..  
    • Solaris
      No to tak jak pisałem. Można to badanie wycofać z Cepik tylko on nie będzie chciał tego zrobić.
    • Anzej
      Nie ma w historii pojazdu żadnej informacji o tym, że dowód został zatrzymany, więc nie mogło być pokwitowania policji. Pan na stacji bardzo speszył się jak mu powiedziałem o tym, że zrobił badanie bez dowodu. Czułem przez chwilę jego strach. Jednocześnie obstawiał przy swoim, że nie da się wycofać badania. Naprawdę niechętnie mieszam osoby trzecie w ten konflikt, ale moja żona ma już kilka karnych spraw założonych, więc podejrzewam, że po prostu dała diagnoscie w łapę. Nie chcę tak tego zostawiać z wielu powodów. Mój samochód został przywlaszczony w styczniu. Sprawa w sądzie została założona i do dziś nie ma nawet pierwszego terminu rozprawy. Ja zostałem bez auta które w całości kupiłem za swoje pieniądze a ona na każdym kroku łamie prawo i śmieje mi się w twarz. Tak, dowód rejestracyjny mam ja. Nie został wydany wtornik. Nie ma informacji o zatrzymaniu dowodu.
  • Najbliższe urodziny

• karol1207
  • Statystyki użytkowników

• Użytkowników
      10 881
    • Najwięcej online
      1 667

Anzej
    Najnowszy użytkownik
    Anzej
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.