-
Aktualne tematy
-
-
Aktywni użytkownicy
-
1Paprock
2 -
2cezary
2 -
3michal_k
2 -
4IVVO
2 -
5Ciech_98
1
-
-
Aktualne posty
-
Przez piotr8705 · Napisano
Chyba się ostatnio zmieniło: Art. 84. [Diagnosta] 1. Badanie techniczne pojazdów wykonuje zatrudniony w stacji kontroli pojazdów uprawniony diagnosta. 2. Starosta wydaje uprawnienie do wykonywania badań technicznych, jeżeli osoba ubiegająca się o jego wydanie posiada wymagane wykształcenie techniczne i praktykę, odbyła wymagane szkolenie oraz zdała egzamin kwalifikacyjny. 2a. Egzamin, o którym mowa w ust. 2, przeprowadza za opłatą komisja powołana przez Dyrektora Transportowego Dozoru Technicznego. 2b. Przez wymagane wykształcenie techniczne i praktykę, o których mowa w ust. 2, rozumie się: 1) wyższe wykształcenie w obszarze nauk technicznych o specjalności samochodowej i udokumentowane 6 miesięcy praktyki w stacji kontroli pojazdów lub w zakładzie (warsztacie) naprawy pojazdów na stanowisku kontroli lub naprawy pojazdów albo Czytaj więcej w Systemie Informacji Prawnej LEX: https://sip.lex.pl/akty-prawne/dzu-dziennik-ustaw/prawo-o-ruchu-drogowym-16798732/art-84 Pracowałem sam, nikogo nie zatrudniałem i w zasadzie też to można udowodnić. Bardzo mi się nie podoba, że pani z WK podważa moje wykształcenie i tym bardziej nie podoba mi się, że przez WK miałbym zmienić decyzje odnośnie pracy. -
-
Przez rurek777 · Napisano
Idź do żony i odbierz samochód jak jest twój, albo zgłoś na policję że ci zginął -
Przez LimonQi · Napisano
Argument nie do podważenia Pan płaci, Pan ma. Dobrze myślisz, bo są takie pojazdy ale dla odpowiednich sektorów Zerknij sobie na art. 13 ust. 4 - ustawy o systemach homologacji pojazdów oraz ich wyposażenia. -
Przez Anzej · Napisano
Dziękuję za komentarze. Naprawdę wiele dla mnie znaczą. A 'nadzór' w tym wypadku to Starosta, czy kto? Rozważam złożenie zawiadomienia do prokuratury, ale też do organu, który nadzoruje i kontroluje pracę diagnosty.
-
-
Najbliższe urodziny
- karol1207
-
Statystyki użytkowników
-
Użytkowników10 881
-
Najwięcej online1 667
Najnowszy użytkownik
Anzej