doryn Napisano 20 Styczeń 2021 Share Napisano 20 Styczeń 2021 Witam, Posiadam Quada 625 CF MOTO, quad został zakupiony bezpośrednio z Chin. Posiadam dokumenty z odprawy celnej oraz dokument homologacji ale Chiny. Quada Chciałbym zarejestrować w Polsce. Czy jest jakakolwiek możliwość Czy ktoś jest w stanie pomóc mi w tym temacie ? Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mecher Napisano 20 Styczeń 2021 Share Napisano 20 Styczeń 2021 A szukałeś, czy czasem ktoś już nie poruszał takiego tematu ? Pewnie nie, bo po co ... A skoro tak dużo informacji udzieliłeś, by nie móc ci pomóc, to sobie poczytaj https://forum.norcom.pl/index.php?/topic/4362-quad-pow-15kw-stanowisko-mi-warunki-techniczne/ https://forum.norcom.pl/index.php?/topic/306-czterokołowiec-quad/ To pierwsze z brzegu tematy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal_k Napisano 21 Styczeń 2021 Share Napisano 21 Styczeń 2021 Jeśli masz dowód własności to zrób jego tłumaczenie przysięgłe. Do tego odprawa celna (jeśli nie w Polsce to również tłumaczenie). Do tego masz świadectwo zgodności (homologację), ale zapewne brakuje Ci oświadczenia o danych do rejestracji. Można je "ominąć" rejestrując pojazd na czerwoną tablicę i wykonanie badania dodatkowego (ustalenie brakujących danych do rejestracji). Kolejną kwestią jest jeszcze to, czy pojazd spełnia aktualne normy emisji spalin EURO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paprock Napisano 21 Styczeń 2021 Share Napisano 21 Styczeń 2021 A! Takie buty. To w takim razie po co obowiązek oświadczenia jak można go na omijać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal_k Napisano 21 Styczeń 2021 Share Napisano 21 Styczeń 2021 Obowiązek jest w Polsce (czyli w domyśle dla polskich salonów). Trudno wymagać żeby "salon zagraniczny" sprzedając pojazd za granicą miał znać i stosować polskie przepisy w zakresie oświadczenia. Ot, życie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IVVO Napisano 21 Styczeń 2021 Share Napisano 21 Styczeń 2021 Całkowicie nowy quad CF Moto o pojemności 580 ccm i mocy 30kW. CFMOTO 2020 KOLORU POMARAŃCZOWEGO BĘDZIE U NAS W PAŹDZIERNIKU! Dane techniczne: – silnik: jednocylindrowy – typ silnika: czterosuwowy, SOHC, chłodzony cieczą – pojemnośc: 580 cc – max moment obrotowy 46 Nm/5800 obr/min – moc: 41 KM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal_k Napisano 21 Styczeń 2021 Share Napisano 21 Styczeń 2021 Zapewne homologacja na ciągnik rolniczy, względnie czterokołowiec L7e-B1 bez limitu mocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IVVO Napisano 21 Styczeń 2021 Share Napisano 21 Styczeń 2021 Podobnego miałem nie dawno - z "homo" - Vmax 60km/h - V-dopuszczona przepisami krajowymi - 20km/h - oczywiście traktur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paprock Napisano 21 Styczeń 2021 Share Napisano 21 Styczeń 2021 50 minut temu, michal_k napisał: Ot, życie No już jeden taki życiowy przypadek był tu przerabiany: https://forum.norcom.pl/index.php?/topic/10294-pojazd-nowy-zza-granicy/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
duchu Napisano 22 Styczeń 2021 Share Napisano 22 Styczeń 2021 W dniu 21.01.2021 o 08:24, michal_k napisał: względnie czterokołowiec L7e-B1 Tylko że; W dniu 20.01.2021 o 20:55, doryn napisał: dokument homologacji ale Chiny. i jak to jest ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal_k Napisano 22 Styczeń 2021 Share Napisano 22 Styczeń 2021 7 minut temu, duchu napisał: i jak to jest ? Obstawiam homo europejskie wystawione w Chinach, normalka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafi90 Napisano 22 Styczeń 2021 Share Napisano 22 Styczeń 2021 Miałem takie dwa i nie widzę żadnych przeciwwskazań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxiu Napisano 13 Marzec Share Napisano 13 Marzec Witam, tez jestem zainteresowany zakupem cf 625 lub 850 bezpośrednio z Chin , mogę o podpowiedz jak to zrobić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paprock Napisano 13 Marzec Share Napisano 13 Marzec Jak widzisz brak informacji zwrotnej od autora, także jedyne co, to bicie piany od nowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi